Tutorial: Kleurcorrectie

Hier lees je hoe je deze nieuwe beauty trend kunt toepassen

Kleur heeft de overhand met de nieuwe beauty trend kleurcorrectie: verberg en neutraliseer doelgericht oneffenheden van de huid, roodheid en donkere kringen onder de ogen met gekleurde camouflage crèmes of concealers. 

Kleurcorrectie is gebaseerd op een kleurtheorie waarbij gebruik wordt gemaakt van het principe van complementaire kleuren: twee specifieke kleuren heffen elkaar op en creëren zo een neutrale kleur.

Roodheid kan geneutraliseerd worden met een groen cover product.  en blauwe schaduwen onder de ogen kunnen worden tegengegaan met een gele concealer. 

Volg de volgende stappen voor het perfecte resultaat van kleurcorrectie. Tip: voor een gladde en egale teint volg je stap 1 tot en met 3 - voer deze eerst uit op de ene helft van je gezicht om goed te kunnen zien welk effect het heeft. Vergeet na kleurcorrectie niet je huid te neutraliseren met een concealer.   

In één oogopslag

Colour Correcting Basics

Stap 1

Verberg roodheid

Als eerst laten we rode plekes verdwijnen. Gebruik je vinger of een concealer kwast om de groene Camouflage Cream Anti-Red aan te brengen op de rode gebieden van de huid en blend deze met de Make-Up Blending Sponge.

Stap 2

Neutraliseer donkere kringen onder de ogen

Breng de gele Camouflage Cream Anti-Shadow aan op de donkere kringen of schaduwen onder de ogen en blend deze.

Stap 3

Egaliseer oneffenheden van de huid

De roze tint laat blauwe schaduwen onder de ogen verdwijnen. Breng de Camouflage Cream Wake Up Effect aan op de binnenste hoek van je oog en blend deze voor een frisse en uitgeslapen look.

Stap 4

Neutraliseer gecorrigeerde gebieden met een concealer

Het is belangrijk om na kleurcorrectie de teint te neutraliseren met een huidskleur concealer. Breng de Liquid Camouflage High Coverage Concealer aan op de gecorrigeerde gebieden van de huid en blend deze.

Stap 5

Gebruik poeder voor de finishing touch van je make-up

Voor de finishing touch van je make up: gebruik een Kabuki Brush om een dunne laag van de Healthy Look Powder aan te brengen op het hele gezicht. De fluweelzachte, matte en transparante poeder past bij iedere huidskleur. Het resultaat: een frisse en stralende look door het samenspel van vier harmonieuze kleure.