COLOUR CORRECTING TUTORIAL

Beautytips voor een perfect egale teint

Kleurentheorie: de make-uptechniek Color Correcting is gebaseerd op de kleurentheorie. Complementaire kleuren - ofwel specifieke tinten die elkaar opheffen om zo een neutrale tint te creëren - worden gebruikt om oneffenheden te camoufleren.

Roodheid neutraliseer je met een groene concealer, terwijl blauwachtige schaduwen onder de ogen gecorrigeerd kunnen worden met een gele concealer.

Na het aanbrengen van de concealer, is het een must om foundation aan te brengen. Volg de volgende stappen voor het perfecte Colour correcting resultaat.

Stap 1

Verberg roodheid en oneffenheden

Couperose, rode vlekjes of rode plekken op de huid kunnen perfect worden weggewerkt met de groene Re-Touch Anti-Red Concealer:

Breng de vloeibare concealer met het kwastje aan op de rode plekken. De romige textuur van deze must-have verbergt niet alleen oneffenheden, maar hydrateert de huid ook tot wel 18 uur lang - dit geldt voor alle Re-Touch Concealers.

Stap 2

Weg donkere kringen

Breng vervolgens de gele Re-Touch Anti-Dark Circle Concealer aan op het gebied onder de ogen: de concealer met gele kleurpigmenten is ideaal voor het verbergen van blauwachtige schaduwen.

Stap 3

Een frisse teint

Voor een frisse look gebruik je de Re-Touch Brightening Concealer op het voorhoofd en de slapen. De violette kleur van de concealer verheldert de doffe teint en neutraliseert een gele ondertoon. Dit zorgt voor een gezonde teint.

Stap 4

Blend de concealer

Blend de aangebrachte concealer zorgvuldig in de huid met de SILICONIC Make Up Blender.

Het professionele siliconensponsje kan worden gebruikt om vloeibare en romige texturen aan te brengen: het materiaal absorbeert geen vloeistoffen en is eenvoudig te reiningen - super hygiënisch dus!

Het druppelvormige sponsje zorgtvoegt zich optimaal naar de vorm van je gezicht, zodat texturen zelfs op moeilijk bereikbare plekjes aangebracht kunnen worden.

Stap 5

Weg met donkere schaduwen onder de ogen

Transformeer je donkere kringen in een wakkere en frisse look! Breng de roze tint van het Allround Colour Correction Palette onder de ogen aan en werk de textuur uit met de vingertoppen.

Het palet met vijf kleurcorrigerende tinten zorgt voor een vlekkeloze teint ongeacht je huidtype. Heb je een donkere huid, gebruik dan de perziktint om donkere kringen weg te werken.

Stap 6

Foundation aanbrengen

Na de kleurcorrectie is het tijd voor foundation - deze egaliseert de teint en verbergt zichtbare kleurcorrecties.

Breng wat druppels van de HD Liquid Coverage Foundationaan op de rug van de hand, dep deze op met de SILICONIC Make Up Blender en werk deze in de huid.

De ultrazachte, vloeibare textuur van de foundation geeft een matte dekking en oogt heel natuurlijk. Houdt tot wel 24 uur.

Stap 7

Finishing-touch

Als laatste stap poeder je het gehele gezicht subtiel met de Colour Neutralizer Mattifying Powder voor een fantastische finish. De compactpoeder met vier kleurcorrigerende tinten geeft je een natuurlijke, onweerstaanbare look.