FAN DYNASTY


© Gero Breloer

‚Garbsen Reloaded‘


© Gero Breloer

Afternoon Stories


© Gero Breloer


© Gero Breloer

Herfst/Winter Collectiie 2016

De herfst/winter collectie 2016 is geïnspireerd op Bruce Lee, de martial arts meester van deze tijd, en de disco glamour van de jaren 70’s. Kung Fu voldoet aan het avontuurlijke en wilde van het dansimperium van studio 54 in combinatie met de traditionele figuren uit Chineze films met de elegantie van het nachtleven.


William Fan creëert een monument voor de schoonheid  van het toevallige moment. De stoffen die hij in zijn collectie gebruikt lijken geleidelijk te veranderen, passend bij de dynamiek van iedere situatie - alles is in beweging. De nieuwe ontwerpen blinken uit door de spannende combinatie van materialen: kasjmier in combinatie met schapenwol, zacht fluweel met lichte zijde. Sexy disco ontmoet het rustige rationele. In zijn collecties is functionaliteit erg belangrijk, alles heeft z'n eigen doel. De knoopsgaten van een klassieke William Fan mandarin blouse zijn vaak verborgen, om het idee van een klassiek uniform na te bootsen, waarbij ieder element een reden heeft.

Zwervend tussen twee werelden, creëert William Fan de perfecte kleding voor lange winterdagen die soms overgaan in lange en wilde nachten. Zijn herfst/winter collectie 2016 isdan ook een ode aan basiskleding die iedere situatie een beetje bijzonder maakt.