© Gero Breloer

H/W Collection 2016 „RUMPUS“

De H/W Collectie 2016 „RUMPUS“ is geïnspireerd op het fotoboek „Where The Wild Things Are“ van Maurice Sendak.


Het geeft het verlangen om weer kind te zijn weer en de kinderlijke naiviteit die vaak verloren gaat op een bepaalde leeftijd. Dit resulteerde in een collectie die tot leven kwam, spannend en wild maar tegelijkertijd getemd en dat komt terug in de taal van 'the Wild Things Are'.

Het kleurrijke en kinderlijke kleurenpalette van aardelijk oranje en zeegroen wordt doorbroken met verschillende tinten blauw, zwart en grijs. Hier staan patronen, strepen en een dynamische mix van materialen op de voorgrond.

Het belangrijkst van de TIM LABENDA vrouwencollectie is nog steeds gebasseerd op klassieke herenkleding, pasvorm en kwaliteit van de stoffen en de perfectie van vakmanschap.Hierop voortbouwend speelt Tim plays met de silhouetten en de snijvormen om een moeiteloze, elegante, zelfverzekerde look te creëeren.

Lente/Zomer 2016

De 2016 Collectie WANDERLUST speelt in op de rusteloosheid en de flexibileit van de hedendaagse samenleving. Aangevuld met de wens van verandering en ontwikkeling en gedreven door nieuwe kansen willen mensen zich niet binden.

Geïnspireerd door nomaden, zwervers en reizigers in het algemeen, een bonte verzameling die al hun bezittingen met zich meenemen in overvolle zakken. Het gevoel van vrijheid en het feit dat je geen ballast hebt, omdat je alles wat je bezit met je mee kunt nemen, wekte bij Tim het idee dit te verwerken in zijn collectie. 

Het geeft volledige vrijheid, omdat je nergens aan vast zit en dit geeft een bepaalt voordeel. Gaan wanneer en waar je wilt, zonder je zorgen te maken.

Het zomerse, natuurlijke, sandkleurige kleurenpallet, de verschillende kleuren blauw en de basis van zwart en wit. Het brengt een samenspel van het sandkleurige van de woestijn en de oceaan. De verschillende texturen en oppervlakten van de stoffen geven een haptische ervaring. Linnen is hierbij het belangrijkste materiaal dat de luchtigheid en roekeloosheid van de collectie weerspiegelt. Tegelijkertijd leent het zichzelf perfect voor verschillende facetten in ontwerpen.

Het hoofdelement van de TIM LABENDA vrouwencollectie is nog steeds gebasseerd op klassieke herenkleding, pasvorm en kwaliteit van de stoffen en de perfectie van vakmanschap. Hierop voortbouwend speelt Tim plays met de silhouetten en de snijvormen om een moeiteloze, elegante, zelfverzekerde look te creëeren.