© Gero Breloer

Inside Empire

Herfst/winter 2016

Dit seizoen speelt Isabell de Hillerin met de veranderende wijze van onze manier van kijken. Om hier een beeld bij te krijgen: Stel je een zwart/wit film voor waarbij de tijd stil staat en de camera langzaam inzoomt om kleine details prijs te geven die eerder niet werden opgemerkt, maar wel zorgen voor een dramatische twist in het verhaal. Een betere kijk verandert de blik op de werkelijkheid.


Het aanscherpen van de hersenen door prikkelende beelden is de rode lijn in deze laatste collectie. Het nodigt uit om twee keer te kijken, omdat niets is wat het lijkt. 

Asymmetrische lijnen, speciale details en verborgen lagen zijn de interpretatie van het Lynchian mysterie. Gemaakt uit naam en stijl van ISABELL DE HILLERIN met prachtige lijnen, fijne stoffen en handgemaakte afwerking met traditioneel vakmanschap.De sfeer van de collectie voelt alsof je door het verleden reist en op weg bent naar een onbekende toekomst.

Cutting Edge

Lente/Zomer 2016

ISABELL DE HILLERIN’s lente/zomer collectie 2016 laat de kijker met een schuin oog kijken naar verschillende delen die dienst doen als fundamentele stukken in de modewereld.


De ontwerper beschrijft de monochrome collectie, met de naam CUTTING EDGE, als een “moderne constructie in dialoog met het pure, dat resulteert in het tegenovergestelde van vluchtige decoraties”.

Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt met ‘loud fashion’, dat gekarakteriseerd wordt door tijdelijke ontwerpen en kleurrijke prints die alleen dienen om zijn dragers te overweldigen. 

ISABELL DE HILLERIN antwoordt hierop door bewust alleen te werken met zuivere elementen en gebruik te maken van klassieke materialen, zoals het contrast tussen zwart en wit, om tijdloze designs te creëren. Door het gebruik van fijne lijnen en natuurlijke stoffen creëert ze iets puurs. De uitgangspunten van het label - uniek vakmanschap door hoge kwaliteit en consistentie, maken de nieuwe zomer look compleet. De blik van de kijker, wordt onopgemerkt, direct teruggeleid naar de essentie: de vrouwelijke identiteit.  

Het Berlijnse label van vrouwenkleding weerspiegelt een gevoelige, persoonlijke interpretatie van de eigentijdse en duurzame mode. Nieuwe ontwerpen zijn elegant gecombineerd met traditionele. Samen zorgen ze voor innovatieve, ambachtelijke composities door het gebruik van vakmanschap uit Roemenië en Moldavië.