© Gero Breloer

SAŽETAK Berlinskog tjedna mode

CATRICE x The Berliner Mode Salon – a co-operation on the road to success

U svojoj trećoj sezoni, koncept  BERLINER MODE SALON (Berlin Fashion Salon) etablirao se: s povećanim brojem sudionika, ukupno 40 mladih talenata, a po prvi puta, od 21. siječnja do 23. siječnja, poznati njemački modni dizajneri predstavili su svoje kolekcije jesen-zima 2016/2017 u inspirativnom okruženju kasno neoklasičnog Kronprinzenpalais-a.

Na incijativu Christiane Arp, glavne urednice Voguea Deutschland i Markus Kurz-a, direktora NOWADAYS-a, kako bi stvorili platformu za njemački modni dizajn koji se već manifestirao.


Slijedeći uspješne zajedničke suradnje u prethodnim sezonama s Berlinskim modnim markama kao što su Lala Berlin, Kaviar Gauche (nedavno u Parizu) i Dawid Tomaszewski, kao i sa međunarodnim dizajnerskim duom poput Capara i ovogodišnje ponavljene veze s BERLINER MODE SALONom, odgovor je bio pozitivan: CATRICE i dizajneri su zadovoljni kreativnom suradnjom i rezultatom inovativnih pobuda.

"CATRICE duh je nešto sa čime se ja mogu identificirati", navodi Marina Hoermanseder, za koju je Catrice stvorio odgovarajući kozmetički izgled u suradnji s Loni Bauer da odgovara uz kolekciju. Dagmar Riedel-Keil, direktorica za CATRICE dodaje: "Kao brend orijentiran trendu ljepote, suradnja s najtalentiranijim njemačkim dizajnerima je zaista inspirativna. Suradnja često rezultira kreativnim idejama s kojima se vraćamo u naša kreativna sjedišta, tako da ih možemo primijeniti u našem razvoju proizvodnog asortimana. "

Proljeće/Ljeto 2017

Tjedan mode u Berlinu je važan događaj za svijet mode, a time i za CATRICE. Sadašnji izgledi na pistama pružaju inspiraciju za make-up kolekcije i mogu se ponovno interpretirati s kozmetičkim proizvodima CATRICE. Ovo je peta sezona zaredom da CATRICE aktivno sudjeluje kao partner u suradnji s uspješnim dizajnerom kao što je Lala Berlin. I po prvi put, CATRICE je službeni make-up partner  Berliner Mode Salon-a (Berlin Fashion Salon).

Inicijatori događaja su glavni urednik njemačkog Voguea Christiane Arp i Marcus Kurz, glavni direktor kreativne agencije NOWADAYS. Berliner Mode Salon (Berlin Fashion Salon) je platforma za prezentacije i modne revije mladih dizajnera, a za cilj ima i održivo ojačati percepciju njemačkog modnog dizajna te potaknuti uspješnu budućnost. Osim toga, Vogue Salon, jedna od najpoznatijih inicijativa za mlade njemačke dizajnerske talente, bio je po prvi puta priređen u sklopu Berliner Mode Salon-a (Berlin Fashion Salon).

CATRICE je kreirao make-up izglede za dizajnere izlagače kao što su Dawid Tomaszewski, Hien Le, Isabell de Hillerin, Lala Berlin, Marina Hoermanseder, Michael Sontag, Nobi Talai, Tim Labenda te dizajnerski duo VONSCHWANENFLÜGELPUPKE u suradnji s make-up umjetnicom Loni Baur za ovogodišnju grupnu prezentaciju i odabrane revije.

CATRICE je imao priliku razgovarati s kreatoricom Christiane Arp kao jednom od  dizajnera izlagača koji su mu omogućili uvid u svijet Berliner Mode Salon (Berlin Fashion Salon).