Lala Berlin je fenomen. Teško da bi bilo koja druga modna marka uspjela prenijeti duh njemačkog kapitala u svijetu na takav autentičan način. Kreativni genije koji stoji iza brenda Lala Berlin je Leyla Piedayesh. Kroz vrijeme je opet uspijela predstaviti prolazni anarhični big city šik kroz svježe nove načine u njezinim  nekonvencionalnim ali elegantno ženstvenim kolekcijama. Iz međunarodne perspektive, modna marka itekako utjelovljuje berlinsku metropolu. Natrag u 2010., utjecajna britanska modna kritičarka Suzy Menkes priznala je: "Volim Lala Berlin!"

Leyla Piedayesh rođena je u Teheranu 1970. Nakon studija poslovnog upravljanja, ona je prvi put došla u kontakt s modom profesionalno kao urednica "Designerama" televizijskog formata na MTV Berlinu. Godine 2003. počela je istraživati vlastiti talent u dizajnu  stvarajući vlastite pletene dodatke. Njezin proslavljena kolekcija lansirana je 2004. godine u modnom tradeshow Premium u Berlinu. Koncept simbiozi cool urbanoga i elegantnog chic temeljeno na visoke kvalitetnim pletenina je stvarno oduševilo. Lala Berlin je rođen. Hvaljena od strane medija, prvi pravi vrhunac je bio Piedayesh je S / S 2007 kolekcija. Na Mercedes Benz Fashion Week Lala Berlin se po prvi put predstavila kao višeznačajna marka koja se ističe iz gomile sa svojim novim korištenjem prirodnih prediva i inovativnim kombinacijama materijala. To je dovelo do nominacije za novu nagradu licima. Od tada Lala Berlin nije samo oko pletenina, nego više o stavu koji zbraja Berlin velikom gradu, Boheme i avangardni stil i prenosi na ostatak svijeta. Nepobitan kultni status Lala Berlin može se pripisati marci u želji da eksperimentira s maštovitim priborom, jarke uzorcima i markantnim grafikama.

Lala Berlin moda je neponovljiva u svojoj cool ženstvenosti, dok je apsolutno nosiva, što je razlog zašto je tako poželjna - od individualaca, kao i međunarodnih ličnosti iz svijeta glazbe, mode i filma. Ljubitelji brenda Lala Berlin uključuju i Cameron Diaz, Heidi Klum, Clémence Poésy, Jessica Alba, Heike Makatsch Hannah Herzsprung, Nina Hoss i top modele Caroline Brasch- Nielsen, Nadja Bender, Saskia de Brauw, Claudia Schiffer i Caroline de Maigret. S poslovnog gledišta, u roku od deset godina, Leyle Piedayesh solo projekt je postao tvrtka sa 30 zaposlenih koja je  bila u mogućnosti povećati svoj volumen narudžbi za 25 % svake sezone. Lala Berlin dizajn se prodaje u 150 vodećih premium modnih dućana diljem svijeta: uključujući KaDeWe u Berlinu, Petra Teufel i Anita Hass u Hamburgu, odnosno u Kölnu, jades u Düsseldorfu, Off & Co i Stylebop u Münchenu, Abseits u Stuttgartu, Karin Winther u Charlottenlundu , Fidelio u Zürichu, Utzon i FF2 u Aarhusu, Strom Store u Hellerup, Eenes u Antwerpenu, You are here u Eindhoven, L66 u Beirutu i Husku  Melbournu. Osim vlastitih dućana u Berlinu i Kopenhagenu, Lala Berlin je također dostupan u online trgovini na www.lalaberlin.com. U 2014. lala Berlinu otvorila svoju veliki glavni dućan sa širim asortimanom proizvoda u okrugu Berlin Mitte.