© Gero Breloer


© Gero Breloer

PERSIAN QUEEN GOES BERLIN

 Fall/Winter 2016/2017


LAKO PROIZVEDENA LAKOĆA

SPRING/SUMMER 2016

PROLJEĆE/LJETO 2017

Dizajnerica Leyla Piedayesh je uvijek bila inspirirana svojim orijentalnim korijenima. Tijekom proteklih godina čak ih je učinila svojim zaštitnim znakom. No, ove sezone, po prvi put u lala Berlin povijesti, ona je odlučila pretočiti svoju ljubav prema arhitekturi u modnu marku kolekcije proljeće / ljeto 2016. Fasade kuća, refleksije svjetla u prozorima, kao i urbani Boheme pomiješan s etničkim utjecajima može se naći unutar printeva, materijala, kao i inovativne siluete ove kolekcije.


Print-repertoire ima fokus na slikovite koktele, tzv.  "flower rain and twister", na reinterpretiranom printu arapske marame koju nose muškarci preko glave(Kufiya print)- u slobodnom pokretu, kao i na maxi cvjetne grafike.

Kvaliteta ovogodišnje kolekcije proteže se od luksuznih do jedinstvenih tkanina i materijala, kao što je uzbudljiva mješavina različitih vrsta što je i jedna od najvećih snaga lala Berlina. Svila, perforirani pamuk, pamuk-svila, krep-saten, jaquard, Lurex tkanina, a sinergija različitih površina može se naći kroz cijelu kolekciju proljeće / ljeto 2016, istovremeno osiguravajući  nenaporan šik i sofisticiranu lakoću.

Boje kolekcije kreću se od tipičnih crno-bijelih do prljavo pastelnih, kao što su boje pijesaka za naglašavanje boja poput Azurno plave, kurkume i Lotusa.

Neki modni klasici su reinpretirani od strane lala Berlina: Ova sezona dobiva seksi makeover. Osim toga, kolekcija stavlja fokus na culottes hlače, tanke pruge i etno pletiva.

Preveliki modeli i materijali visokog kontrasta,  može se svakako reći da ističu lala Berlin kolekciju proljeće / ljeto 2016. Harmoničan svijet boja zajedno sa prekrasnim ljetnim vibrama može se opisati samo jednom riječju: sanjalački! U naborima, prozračnim slojevima i slikovitim izrezima koji stvarno govore sami za sebe. Klasični krojevi susreču razigrane lijepe mrežaste detalje i urbani Bohem susreće chic velikog grada: Leyla Piedayesh i njezin tim doista su dokazali da se suprotnosti privlače!

Već peti put kozmetički brand Catrice je službeni make up partner lala Berlin Fashion Showa. Svi modeli dobivaju profesionalno nanesen make-up pomoću Catrice proizvoda kojima savršeno nadopunjuju stilove koje predstavljaju. Lagani ljetni izgled s sjajnim efektom savršeno usklađuje kolekciju: ruž flamingo boje, kao i ljetni naglasci na trepavicama -za savršeni ljetni stil! Dizajner nakita, Stilnest, dizajnirao je accessorising kolekciju s prekrasnim narukvicama.

Na intimnoj večeri 19. siječnja tijekom berlinskog tjedna mode, Lala Berlin je predstavio najnoviju  Capsule Kolekciju . "Midnight in Berlin" je prva kolekcija večernjih haljina, koja je bila nadahnuta Walt Disney Pepeljugom, kaže dizajnerica Leyla Piedayesh. "To je klasična metamorfoza Pepeljugine haljine na tuniku poput haljine, koja predstavlja svijet Lala Berlin".Kolekcija je za "razigrane i sanjive žena, koje još uvijek vole jasne linije".